Wc ontstoppen

Uw wc laten ontstoppen?

Is uw wc verstopt of heeft u problemen met de stortbak? Dan is het weliswaar noodzakelijk om uw wc zo snel mogelijk te ontstoppen. De volgende verschijnselen treden op bij een verstopping:

  • Een borrelend geluid uit de wc-pot
  • Water spoelt niet weg
  • Toiletpapier spoelt niet door

Bij Zegwaard Rioolontstopping snappen wij dat een verstopte wc, vooral als u hem nét nodig heeft, erg vervelend is. Ons team van vakkundige loodgieters staat daarom altijd voor u klaar om de verstopping van de wc zo snel mogelijk op te lossen. Door gebruik te maken van professionele apparatuur kunnen wij snel het probleem in de wc afvoer traceren en een gepaste oplossing vinden om de verstopping te verhelpen.

Zelf de wc ontstoppen? Wij geven u 6 tips

In de meeste gevallen is de oorzaak van een verstopte wc het overmatig gebruik van toiletpapier. Doordat dit soort verstoppingen heel eenvoudig zelf te verhelpen zijn, geven onze loodgieters u hun beste tips. Met deze tips kunt u vervolgens proberen of het toilet ontstoppen misschien door u zelf kan worden uitgevoerd.

Tip 1: Handschoenen

Trek lange handschoenen aan. Voel vervolgens voorzichtig in de afvoer of u de verstopping voelt zitten. Probeer hierna met uw handen de verstopping te verhelpen.

Tip 2: De plopper

Plaats de plopper/ontstopper op de verstopte afvoer en beweeg deze op en neer. Hierdoor ontstaat er een zuigende kracht in de afvoer die ervoor kan zorgen dat de verstopping loskomt.

Tip 3: Chemische wc ontstopper

Bij een hardnekkige wc verstopping kan een chemische ontstopper de uitkomst bieden. Deze ontstoppers zijn tenslotte te koop in de supermarkt. Lees altijd van tevoren de bijsluiter van het ontstoppingsproduct en let heel goed op dat u geen chemische producten gaat mengen. Hierdoor kan er namelijk een chemische reactie ontstaan die gevaarlijke situaties oplevert.

Tip 4: De wc schoonmaken

Een handige tip waarmee u een verstopte wc kunt ontstoppen en verstoppingen kunt voorkomen, is het schoonmaken van het toilet. Hierbij kunt u gebruik maken van een ontstoppingsveer waarmee hardnekkige vuilresten eenvoudig uit de wc worden verwijderd. Deze ijzerveren zijn in de meeste ijzerhandels te koop.

Tip 5: Heet water voor wc ontstoppen

Heet water zorgt ervoor dat een verstopping losweekt. Kook het water en giet het in uw wc. Wacht een aantal minuten en spoel het door. Bij weinig effect kunt u dit een aantal keer herhalen of wat langer wachten.

Tip 6: Een mengsel van bakpoeder en azijn

Het is een ouderwets middel maar het doet wonderen. Meng wat azijn met pakpoeder en laat het schuimen in uw wc. Wacht vervolgen 8 tot 10 minuten en giet er heet water op. Laat dit een nacht staan en spoel hierna de wc door.

Heeft u hulp nodig om de verstopte wc weer bruikbaar te maken? Twijfel niet en neem contact met ons op. Wij zorgen vervolgens dat u uw toilet snel ontstopt is zonder hoge kosten.

Voor al onze diensten bekijk onze website www.zegwaard.nl.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
phone 015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit