Afvoer ontstoppen

Uw afvoer laten ontstoppen?

Heeft u hulp nodig bij de afvoer ontstoppen? Dan staat het team van Zegwaard Rioolontstopping altijd voor u klaar! Herkent u problemen bij gebruik van de afvoer zoals:

  • Slecht wegstromend water
  • Toiletpapier spoelt niet door
  • Stank uit de afvoer

Dan is de kans groot dat er sprake is van een afvoer verstopping. Om dit zo snel mogelijk op te lossen én om grotere problemen of hoge kosten te voorkomen, is het aan te raden om contact met ons op te nemen over de mogelijkheden. Een verstopping in de afvoer is vaak een geleidelijk proces wat ontstaat door het ophopen van etens- zeep en vetresten in de afvoerbuis. Uiteindelijk zal deze ophoping ertoe leiden dat de afvoerbuis verstopt raakt en het afvalwater slecht weg kan stromen. Ook kunnen problemen aan de afvoer ontstaan door een verouderd leidingstelsel dat de toenemende hoeveelheid afvalwater niet kan verwerken. Wat de oorzaak ook is, onze professionele loodgieters lossen het voor u op. Wij hebben geavanceerde apparatuur tot onze beschikking waarmee wij ieder probleem in uw afvoer kunnen traceren en u altijd een gepaste oplossing kunnen bieden om uw afvoer te ontstoppen.

Zelf uw afvoer ontstoppen? Wij geven u 5 tips

In sommige gevallen is het mogelijk om zelf de afvoer te ontstoppen. Omdat er verschillende manieren en afvoerontstoppers zijn hebben wij voor u een paar handig tips voor het veilig en snel verhelpen van de verstopping.

Ontstoppingstip 1: De plopper

Plaats de ontstopper/plopper op de verstopte afvoer en beweeg deze op en neer. Door deze beweging ontstaat er een zuigende kracht in de afvoer die ervoor kan zorgen dat de verstopping loskomt.

Ontstoppingstip 2: Soda met water

Kook drie liter water en laat hierin een handje soda oplossen. Giet vervolgens dit in zijn geheel in de verstopte afvoer.

Ontstoppingstip 3: Soda en azijn

Meng soda met een scheut azijn en giet dit rechtstreek in de verstopte afvoer. Sluit de afvoer voor enkele minuten af en giet er vervolgens heet water in.

Ontstoppingstip 4: Koffiedik

Een afvoer ontstoppen waar veel vetresten doorheen lopen kan heel eenvoudig met koffiedik. Giet dit rechtstreeks in de afvoer en laat het even intrekken. Controleer vervolgens of de verstopping is opgelost.

Ontstoppingstip 5: Chemische ontstopper

Bij een hardnekkige verstopping in de afvoer kan een chemische ontstopper uit de supermarkt een oplossing bieden. Let hierbij wel heel goed op dat u geen chemische producten gaat mengen. Hierdoor kan er namelijk een chemische reactie ontstaan die gevaarlijke situaties oplevert. Lees altijd van tevoren de bijsluiter van het ontstoppingsproduct.

Werken de bovenstaande tips niet? Wij hanteren scherpe prijzen voor de afvoer ontstoppen. Twijfel dan niet om contact op te nemen.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
phone 015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit