Riool reparatie

Wat zijn de oorzaken van een kapot riool?

Een kapot riool kan snel worden verholpen met een riool reparatie. Een kapotte riolering heeft diverse oorzaken zoals:

  • Problemen met de doorstroom van het afvalwater naar de hoofdriolering. Hierdoor kan de riolering verstopt raken of zelfs breken.
  • Verouderde rioleringsbuizen. Oudere buizen zijn gemaakt van gresbuis en andere materialen. Deze zijn zeer breukgevoelig en kunnen snel tot problemen leiden. Dit wil echter niet zeggen dat alle oude rioolbuizen slecht functioneren. Wij komen namelijk nog steeds rioolbuizen tegen van uitstekende kwaliteit. Desondanks raden wij aan om bij oude rioolbuizen een rioolrenovatie uit te voeren.
  • Rioolverzakking. Op de plaats van deze verzakking kan afval zoals wc-papier blijven hangen. Hierdoor kan na verloop van tijd een verstopping ontstaan. In het ergste geval kan de riolering inscheuren. Ook kan het zand rond de gescheurde rioolbuis wegspoelen waardoor de bestrating kan verzakken.

Een ander veelvoorkomend probleem is de wortelgroei van omliggende bomen. De wortels kunnen namelijk in het riool gaan groeien waarbij ze een verstopping veroorzaken. Als tijdelijke oplossing kunnen wij door middel van hogedruk apparatuur de wortels verwijderen.

Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunnen wij ook gebruik maken van een aantal speciale wortelfreeskoppen op onze gespecialiseerde apparatuur. Hiermee kunnen wij zowel beginnende als gevorderde wortelgroei weghalen. Helaas is dit slechts een tijdelijke oplossing, puur omdat de wortels opnieuw kunnen gaan groeien. Dit kan wederom een verstopping veroorzaken. De uiteindelijke oplossing bestaat uit het vervangen van het riool.

Wat houdt een riool reparatie bij Zegwaard Rioolontstopping in?

Dagelijks repareren onze deskundige loodgieters ondergrondse gebroken of gescheurde rioolleidingen. Door camera inspectie of rookdetectie kunnen wij een probleem snel opsporen. Hierdoor kan ons u een volledige offerte aanbieden en komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

De huidige technieken en ontwikkelingen veranderen continu op het gebied van riolering. Elk probleem en reparatie zijn immers uniek. Onze medewerkers blijvend ook op de hoogte van de nieuwste methoden door middel van bijscholing. Hierdoor kunnen wij uw rioolproblemen altijd vakkundig en efficiënt verhelpen. U betaalt dus nooit te veel!

Voor al onze diensten bekijk onze website www.zegwaard.nl.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
phone 015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit