Rioolreparatie

Wat zijn de oorzaken van een kapot riool?

Een kapot riool is een ongemak wat zo snel mogelijk moet worden verholpen. Een kapotte riolering kan verschillende oorzaken hebben:

  • Problemen met de doorstroom van het afvalwater naar de hoofdriolering. Hierdoor kan de riolering verstopt raken of zelfs breken.
  • Verouderde rioleringsbuizen. Oudere rioleringsbuizen zijn gemaakt van gresbuis en andere steenachtige materialen. Deze zijn zeer breukgevoelig en kunnen vaker tot problemen zoals een rioolbreuk leiden. Dit wil echter niet zeggen dat alle oude rioolbuizen slecht zijn, wij komen namelijk nog steeds rioolbuizen tegen die uitstekend functioneren. Desondanks raden wij aan om bij oude rioolbuizen een rioolrenovatie uit te voeren.
  • Rioolverzakking. Op de plaats van deze verzakking kan afval, zoals wc-papier, blijven hangen. Hierdoor kan na verloop van tijd een verstopping ontstaan. In het ergste geval kan de riolering inscheuren. Ook kan het zand rond een gescheurde rioolbuis wegspoelen, waardoor in het uiterste geval de bestrating kan verzakken.

Een ander veelvoorkomend probleem is de wortelgroei van omliggende bomen. De wortels van deze bomen kunnen namelijk op de lange termijn in uw riool gaan groeien, waar ze een verstopping kunnen veroorzaken. Als tijdelijke oplossing kunnen wij door middel van hogedruk apparatuur de wortels proberen te verwijderen. Mocht dit niet afdoende zijn dan kunnen wij ook gebruik maken van een aantal speciale wortelfreeskoppen op onze gespecialiseerde apparatuur. Hiermee kunnen wij zowel beginnende als gevorderde wortelgroei weghalen.
Helaas is dit slechts een tijdelijke oplossing, puur omdat de wortels opnieuw kunnen gaan groeien en wederom een verstopping kunnen veroorzaken. De uiteindelijke oplossing bestaat uit het vervangen van het riool.

Hoe gaat een rioolreparatie bij Zegwaard Rioolontstopping in zijn werking?

Dagelijks repareren onze deskundige loodgieters ondergrondse gebroken of gescheurde rioolleidingen. Door camera inspectie en of rookdetectie kunnen wij het probleem makkelijk en snel opsporen. Dit stelt ons team in staat om u direct een heldere, op maat gemaakt, offerte aan te bieden. Hierdoor komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!
De huidige technieken en ontwikkelingen rondom rioolreparaties veranderen continu. Elk rioolprobleem en de daaraan gekoppelde rioolreparatie is uniek. Dit vergt van onze medewerkers dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste methoden en technieken. Om dit te realiseren worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold. Hierdoor kunnen wij uw rioolproblemen altijd vakkundig en efficiënt repareren zodat u nooit te veel betaalt!

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit