Olieafscheider

Wat is een olieafscheider?

Voor het openbare riool is het ongewenst wanneer er olierijke producten in het afvalwater terecht komen. Om dit te voorkomen, bevestigen garages, pompstations en wasstraten een olieafscheider en slibvangput. Elk bedrijf is wettelijk verplicht deze regelmatig te legen en te onderhouden. Een olieafscheider reinigen verloopt volgens de NEN-EN 858-1 en -2 normering.

Een olieafscheider reinigen en onderhouden

Er zijn wettelijke regels voor het onderhouden van een olieafscheider. Zegwaard Rioolontstopping beschikt over de juiste materialen om deze op vakkundig wijze te legen, te plaatsen en te reinigen. Wij ervoor dat dit op milieuvriendelijke wijze plaatsvindt.

Het leidingwerk controleren en reinigen

Om verrassingen te voorkomen, biedt Zegwaard preventief onderhoud aan. Hierbij verhelpt één van onze specialisten direct achterstallig onderhoud of verstoppingen. Het leidingwerk wordt gecontroleerd en schoongespoten door onze servicewagen met maar liefst 20 spuitkoppen. Dit zorgt ervoor dat uw olieafscheider weer werkt naar behoren! U kunt ervoor kiezen om voor preventief onderhoud een contract bij ons af te sluiten.

Olieafscheider legen

Bij ons hebben we een bewezen en efficiënte aanpak voor het legen van olieafscheiders, omdat we begrijpen waarom dit proces zo cruciaal is. Het legen van een olieafscheider is van vitaal belang, niet alleen voor de werking van het systeem, maar ook voor het milieu en wettelijke vereisten.

Olieafscheiders zijn ontworpen om olie en slib uit afvalwater te verwijderen, waardoor het gereinigde water veilig in het riool kan worden geloosd. Na verloop van tijd hopen olie en slib zich echter op in de afscheider, waardoor de capaciteit ervan afneemt. Wanneer een olieafscheider te vol raakt, kan deze zijn functie niet langer effectief vervullen, wat kan leiden tot verontreiniging van het rioolstelsel en zelfs boetes wegens schending van milieuvoorschriften.

Daarom is regelmatig legen van de olieafscheider van essentieel belang om de optimale werking te garanderen en te voldoen aan wettelijke normen. Onze specialisten zorgen ervoor dat de afscheider niet alleen wordt gereinigd, maar ook volledig wordt geleegd, zodat deze weer ruimte heeft voor de opvang van olie en slib. Hiermee blijft uw systeem effectief en milieuvriendelijk.

Het legen van de olieafscheider is een belangrijk onderdeel van ons dienstenaanbod, en wij staan klaar om u te helpen bij het handhaven van de optimale prestaties van uw olieafscheiders.

Olieafscheider reinigen onderhoudscontract

Wanneer u een onderhoudscontract bij ons afsluit, zullen we de frequentie van de planning vaststellen. Dit gebeurt aan de hand van de staat waarin uw olieafscheider verkeert. Wanneer er tussen de afspraken door blijkt dat de frequentie te laag is, zullen wij contact met u opnemen om dit aan te passen. Zo bent u altijd verzekerd van het juiste onderhoud. Met het contract voldoet u te allen tijde aan de NEN-EN 858-1 en -2 normering.

Vanzelfsprekend houden wij rekening met uw agenda of planning. U kunt voor een afspraak uw voorkeur voor een dag en tijdstip bij ons aangeven. Wanneer u uw bedrijfsproces niet stil kunt leggen, kunnen wij ook na sluiting langskomen.

Heeft u vragen over uw olieafscheiders of wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of ga naar: www.olieafscheiders.nl

 

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit