Olieafscheiders

Wat is een olieafscheider?

Wanneer er gewerkt wordt met olierijke producten is het ongewenst dat de olieresten via het afvalwater in het openbare riool terecht komen. Om dit te voorkomen worden olieafscheiders ingezet. Vooral bij bedrijven zoals garages, pompstations en wasstraten moeten olieafscheiders en slibvangputten gebruikt worden. De regelgeving omtrent het plaatsen en onderhouden van een olieafscheider of slibvangput staat vastgelegd in de NEN 7089 normering.

Hoe moet een olieafscheider worden geleegd of onderhouden?

Elk bedrijf dat een olieafscheider of slibvangput heeft, is wettelijk verplicht deze regelmatig te laten legen en onderhouden. Wat belangrijk is om te weten is dat er aan het onderhouden en legen van de olieafscheiders verschillende regels zijn verbonden. Zo mag de reiniging en het onderhouden enkel gedaan worden door gecertificeerde bedrijven zoals Zegwaard Rioolontstopping. Wij beschikken over alle benodigde vergunningen en materialen om uw olieafscheider op een vakkundige manier te kunnen legen, plaatsen en reinigen. Daarbij zorgen wij ervoor dat de inhoud van de geleegde olieafscheider op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt. U kunt ervoor kiezen dit zowel regelmatig door middel van een onderhoudscontract als eenmalig door ons te laten uitvoeren. Bedrijven met een onderhoudscontact hebben echter wel voorrang als er dringende problemen zijn aan de olieafscheider.

Heeft u vragen over uw olieafscheiders of wilt u een afspraak maken? Neem dan vrijblijvend contact met ons op of ga naar: www.olieafscheiders.nl

 

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nĂș voor u op.

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit