Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark

Stankdetectie

Riolering en stankdetectie

Ruikt u een onaangename geur in uw woning of gebouw? Grote kans dat er een probleem in uw afvoer of riolering zit. Meestal is de oorzaak een niet goed aangesloten riolering, een droog putje, schimmelvorming of beschadiging. Nare geuren uit het riool kunnen hierbij voor stank overlast zorgen. Omdat stank niet met het blote oog te zien is, is het bovendien lastig om de herkomst van het probleem te traceren. Zegwaard Rioolontstopping beschikt over geavanceerde apparatuur om het probleem door middel van stankdetectie te verhelpen.

Wat is stankdetectie?

Om stank te traceren kunnen we de techniek stankdetectie (oftewel nevelinspectie) gebruiken om de situatie in het riool na te bootsen. In principe is het rioolstelsel een gesloten systeem, waarbij enkel de ontluchting een open verbinding vormt. Door het riool met een milieuvriendelijke machine te vullen met rook, kunnen we kijken uit welke opening deze tevoorschijn komt. 

Tijdens dit proces wordt er een slang aangesloten op het riool, waarmee vervolgens een speciale rookvloeistof in het stelsel wordt gespoten voor een intensieve dichte rookmassa. De lucht en rookmassa zijn op het bedieningspaneel op verschillende standen in te stellen en maakt het mogelijk om op een efficiënte manier stankproblemen te traceren. 

Zegwaard helpt u van onaangename geuren af

Na de stankdetectie en het vinden van de opening maken we een plan van aanpak voor u op. Hierin wordt stap voor stap uitgelegd welke acties zo snel mogelijk ondernomen moeten worden. Door onze professionele apparatuur en efficiënte manier van werken, bent u binnen de kortste keren verlost van de hardnekkige stank die het lek met zich meebrengt.

Heeft u een vraag over onze stankdetectie? Of wilt u graag weten wat de staat is van uw rioleringsstelsel? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor al onze diensten bekijk onze website www.zegwaard.nl.

Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit