Vetputten

Wat zijn vetputten of vetafscheiders?

Een vetput zorgt ervoor dat gevaarlijke stoffen in het water worden verwijderd. Dit zijn bijvoorbeeld dierlijk vetten of oliën. Het proces voorkomt dat de stoffen zich af gaan zetten in het riool. Het is de oorzaak van een verstopping. De wet- en regelgeving is ingesteld om het openbare riool te beschermen tegen schadelijke stoffen. Voornamelijk in de horeca en op facilitaire afdelingen zijn vetputten verplicht. Dit zijn bedrijven die gebruik maken van plantaardige en dierlijke vetten. Dit zijn bijvoorbeeld slagerijen, visverwerkers en bakkerijen.

Hoe worden vetputten onderhouden en geleegd?

Het is van belang dat u uw vetput regelmatig laat legen. Een volle vetput zorgt namelijk voor een verstopte afvoer. Ook kan hierbij stankoverlast optreden. U kunt dit soort problemen voorkomen door uw vetput te laten legen. Dit moet tenminste één keer per jaar. Voor het reinigingsproces van uw vetput is er veel kennis nodig. Daar kunt u hulp bij gebruiken. Zegwaard Rioolontstopping staat voor u klaar! Met ons onderhoud voldoet u aan de wet- en regelgeving en staat u later niet voor verrassingen.

Wat kunt u van Zegwaard Rioolontstopping verwachten?

Het team van Zegwaard Rioolontstopping beschikt over het juiste materiaal en reinigt vakkundig uw vetput en de leidingen. Wij hebben hiervoor een uitgebreid wagenpark met servicewagens. Door middel van deze machines kunnen wij uw vetput efficiënt legen en reinigen. Bij iedere klus richten wij ons op de hoofdzakelijke onderdelen en de kwaliteit van uw vetput. Met het juiste onderhoud heeft uw vetput een lange levensduur.

Daarnaast berekenen wij voor u hoe groot een nieuwe vetput moet zijn bij een vervanging. Wij houden ons hierbij aan de actuele wetten. Kortom bij Zegwaard bent u verzekerd van het beste onderhoud en een scherp tarief.

Wilt u meer informatie over uw vetput? Ga dan naar onze andere website of neem telefonisch contact met ons op.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit