Gootsteen verstopt

Uw gootsteen laten ontstoppen?

Heeft u het vermoeden dat uw gootsteen verstopt is? Dan is het verstandig om dit zo snel mogelijk op te lossen. Hiermee voorkomt u niet alleen grotere problemen maar óók ongewenste extra kosten. Een verstopte gootsteen herkent u als u problemen bij gebruik heeft zoals:

  • Water spoelt langzaam weg
  • Rioollucht uit de gootsteen
  • Borrelende geluiden uit de gootsteen

Een verstopte gootsteen wordt vaak veroorzaakt door etens-, vet- of zeepresten die zich ophopen in de afvoer. Dit is een geleidelijk proces wat uiteindelijk tot een verstopping leidt. Als u een zeefje over het putje van de gootsteen plaatst kan een groot deel van de verstopping worden voorkomen. Gelukkig weten de vakkundige loodgieters van Zegwaard Rioolontstopping elk soort verstopping op te lossen. Doordat onze loodgieters met geavanceerde apparatuur werken kunnen zij snel de verstopping traceren en met een passende oplossing de gootsteen ontstoppen.

Zelf gootsteen ontstoppen? Wij geven u 3 tips

Is uw gootsteen verstopt maar wilt u niet gelijk professionele hulp inschakelen? Dan hebben wij een paar handige tips van onze loodgieters voor het ontstoppen van uw gootsteen.

Gootsteen ontstoppen tip 1: De plopper/ontstopper

Plaats de plopper, ook bekend als ontstopper, op de verstopte gootsteen en beweeg deze op en neer. Hierdoor ontstaat er een zuigende kracht in de afvoer die ervoor kan zorgen dat de verstopping loskomt.

Gootsteen ontstoppen tip 2: Sifon schoonmaken

De kans is groot dat wanneer een gootsteen verstopt is, deze verstopping in het sifon of de zwanenhals van de afvoer zit. Door het loskoppelen van het sifon of de zwanenhals kunt u deze schoonmaken en kijken of u de verstopping in de afvoer kunt verhelpen.

Gootsteen ontstoppen tip 3: Chemische gootsteenontstopper

Als u te maken heeft met een hardnekkige verstopping dan kan een chemische ontstopper weleens een oplossing zijn. Lees voor het ontstoppen van de gootsteen altijd goed de bijsluiter om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Hebben de bovenstaande tips u niet of minimaal geholpen bij de gootsteen ontstoppen? Neem dan telefonisch contact met ons op zodat u uw gootsteen kunt laten ontstoppen. Wij helpen u graag.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit