Gootsteen ontstoppen

Laat uw gootsteen ontstoppen door onze experts van Zegwaard Rioolontstopping. Zo voorkomt u schade en verergering van het probleem. Bij Zegwaard Rioolontstopping kunt u met al uw vragen over een verstopping terecht en natuurlijk onze professionele hulp.

Heeft u een rioolprobleem in uw keuken of badkamer? Grote kans dat u de gootsteen zo snel mogelijk moet ontstoppen. Hiermee voorkomt u niet alleen grotere problemen maar óók ongewenste extra kosten. Een verstopte gootsteen herkent u als u problemen bij gebruik heeft zoals:

  • Water spoelt langzaam weg;
  • Rioollucht uit de gootsteen;
  • Borrelende geluiden uit de gootsteen.

Hoe kunt u uw gootsteen ontstoppen?

Het water in uw wasbak stroomt niet meer door, uw wilt dus uw gootsteen ontstoppen. Wanneer u zich afvraagt hoe u dit kunt doen is het direct de vraag hoe kan een gootsteen verstopt raken? Een verstopte gootsteen wordt vaak veroorzaakt door etens-, vet- of zeepresten die zich ophopen in de afvoer. Dit is een geleidelijk proces wat uiteindelijk tot een verstopping leidt. Als u een zeefje over het putjevan de gootsteen plaatst kan een groot deel van de verstopping worden voorkomen. Gelukkig weten de vakkundige loodgieters van Zegwaard Rioolontstopping elk soort verstopping op te lossen. Doordat onze loodgieters met geavanceerde apparatuur werken kunnen zij snel de verstopping traceren en met een passende oplossing oplossen.

Zelf de gootsteen ontstoppen

Vermoedt u een lichte verstopping in het leidingwerk van de gootsteen en wilt u zelf uw gootsteen ontstoppen? Probeer dan onderstaande tips om de lichte verstopping te verhelpen. Willen deze tips niet helpen? Neem dan contact met ons, wellicht heeft u te maken met een zwaardere ontstopping en kunnen wij deze snel en efficiënt voor u verhelpen.

De gootsteen ontstoppen met soda

U kunt de gootsteen ontstoppen met soda door de huishuidsoda in lauwwarm water te laten oplossen en door de gootsteen te laten gaan. Huishoudsoda lost namelijk vele vetresten in een gootsteen of wasbak op. Laat de soda een aantal minuten intrekken en voilà! Is de verstopping nog weg? Probeer dan een scheutje azijn erbij.

Gootsteen ontstoppen met azijn

Kunt u ontstoppen met azijn? Naast de houdhuis soda kunt u een klein scheutje azijn toevoegen aan lauwwarm water en dit in uw gootsteen laten lopen. Wacht zeker een aantal minuten, de soda en de azijn hebben tijd nodig om de ophoping te kunnen verwijderen. Het kan zijn dat u een licht borrelend geluid hoort, geen zorgen! Spoel na een aantal minuten nieuw water door de gootsteen. Is de verstopping nog niet verholpen? Neem dan contact met ons op of probeer onderstaande tips.

De gootsteen ontstoppen met de plopper of de ontstopper

De gootsteen ontstoppen kunt u het beste proberen met een plopper of ontstopper. Plaats de plopper, ook bekend als ontstopper, op de verstopte gootsteen en beweeg deze op en neer. Hierdoor ontstaat er een zuigende kracht in de afvoer die ervoor kan zorgen dat de verstopping loskomt.

De gootsteen ontstoppen en met Sifon schoonmaken

Ontstoppen kunt u ook doen door het leidingwerk uit elkaar te halen. De kans is groot dat wanneer een gootsteen verstopt is, deze verstopping in het sifon of de zwanenhals van de afvoer zit. Door het loskoppelen van het sifon of de zwanenhals kunt u deze schoonmaken en kijken of u de verstopping in de afvoer kunt verhelpen.

De gootsteen ontstoppen met chemische gootsteenontstoppers?

Als u te maken heeft met een hardnekkige verstopping dan kan een chemische ontstopper weleens een oplossing zijn. Lees voor het ontstoppen altijd goed de bijsluiter om gevaarlijke situaties te voorkomen.

Heeft u bovenstaande tips geprobeerd maar is de verstopping nog niet weggetrokken? Dan adviseren wij u een professional mee te laten kijken. Door een professional in te schakelen weet u zeker dat u geen schade maakt aan het leidingwerk en dat de verstopping in kaart gebracht kan worden of vakkundig verholpen kan worden.

Gootsteen ontstoppen in heel Nederland

Wij komen in heel Nederland uw gootsteen ontstoppen! Bij Zegwaard Rioolontstopping zijn wij werkzaam in heel Nederland, zo zorgen wij ervoor dat we altijd snel tot uw dienst kunnen zijn.

Naast huw gootsteen kunt u voor al uw ontstoppingsvragen bij ons terecht. Ontdek bijvoorbeeld onze volgende diensten:Riool ontstoppen, afvoer ontstoppen, wc ontstoppen, dakgoot verstopt

Veel gestelde vragen over het ontstoppen van de gootsteen

Kan ik de gootsteen ontstoppen met een vaatwastablet?

Naast dat u met soda en azijn een lichte verstopping weg kunt proberen te krijgen is een andere mogelijkheid eventueel een vaatwastablet. Leg een vaatwastablet in de gootsteen. Voeg warm wat toe zodat de vaatwastablet oplost. Laat de vaatwastablet en het warme water een nachtje staan. Het is mogelijk dat de verstopping de volgende ochtend verholpen is!

Kan ik de gootsteen ontstoppen met cola?

Eenieder vraagt zich wel eens af of de gootsteen ontstopt kan worden met cola. Doordat cola koolzuur en fosfor bevat kunnen deze stoffen de verstopping aantasten en mogelijk oplossen. Mochten alle huis tuin en keukentips niet werken dan raden we u aan onze vakkundige expertise in te laten schakelen. Wij werken met professioneel apparatuur en hiermee is uw verstopping in een handomdraai verholpen.

Wat kost het ontstoppen van een gootsteen?

Het is vervelend genoeg dat uw gootsteen verstopt is geraakt en u deze moet ontstoppen. Wanneer u lid bent van een VVE kan het zijn dat de kosten al in uw lidmaatschap verwerkt zijn. Bent u huurder? Raadpleeg dan uw verhuurder voor de gemaakte afspraken. Wilt u ons als VVE of als wooneigenaar zelf inschakelen, neem dan telefonisch contact met ons op, dan hoort u direct van ons wat de geschatte kosten van het consult zijn.

Contact opnemen

Als uw gootsteen verstopt raakt en de gebruikelijke huis-tuin-en-keukentips lijken niet te werken, is het verstandig om een professionele loodgieter in te schakelen. Onze ervaren vakmensen beschikken over geavanceerde apparatuur en de benodigde expertise om zelfs de meest hardnekkige verstoppingen op te lossen. Met onze professionele aanpak kunt u er zeker van zijn dat de verstopping snel en efficiënt wordt verholpen, zonder schade aan het leidingwerk. Onze loodgieters zijn bedreven in het gootsteen ontstoppen en zorgen ervoor dat uw afvoer weer vrij doorloopt. Sta niet machteloos tegenover een verstopte gootsteen en neem contact met ons op voor snelle en betrouwbare service. Bij spoedgevallen staan we altijd paraat om u te helpen, waar u zich ook in Nederland bevindt.

Neem telefonisch contact met ons op zodat wij u verder kunnen helpen.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit