Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark

Riool inspectie

Heeft u regelmatig problemen met het riool of problemen met uw afvoer? Dan is er een kans dat er iets mis is in de riolering of met de afvoer. Om dit in kaart te brengen is het sterk aan te raden om een riool inspectie uit te voeren. U ontdekt hiermee wat de oorzaak is van de afvoerproblemen waardoor dit specifiek kan worden opgelost. Bij Zegwaard Rioolontstopping vinden wij een riool inspectie een uitstekende manier om onze klanten optimaal te helpen. Voor u het weet zijn de problemen verholpen en kunt u weer zorgeloos gebruik maken van uw toilet, douche of vaatwasser.  

Scheuren in riool

Tijdens een riool inspectie kunnen wij bij Zegwaard Rioolontstopping verschillende tools inzetten die ons helpen bij het controleren van de riolering. Omdat een riool inspectie in de meeste gevallen wordt aangevraagd bij klachten aan de afvoer of het riool gaan wij probleemgericht opzoek naar veelvoorkomende oorzaken zijn zoals:

  • Scheuren in het riool
  • Lekkages in de afvoer of het riool
  • Wortels van bomen die het riool aantasten
  • Verstopping die moeten worden verholpen

Wanneer wij de oorzaak van uw klachten hebben gevonden bieden wij u vooraf een passende oplossing aan. Vaak kunnen wij terplekken een rioolreparatie uitvoeren.

Camera inspectie

In sommige gevallen is met enkel het blote oog al te zien waar het probleem in de riolering of de afvoer zit. Maar als dit niet het geval is moet er dieper in het riool gekeken worden. Tijdens een riool inspectie zetten onze loodgieters regelmatig onze rioolcamera’s in. Met de kleine camera’s kunnen zij heel specifiek in kaart brengen hoe uw riolering er vanbinnen uitziet. Het is een ideale oplossing om een visuele riool inspectie uit te voeren omdat er geen graaf- of sloopwerk bij komt kijken. Na deze visuele riool inspectie krijgt u van de loodgieter een advies en indien gewenst de camerabeelden op USB. Dan kunt u zelf ook eens zien hoe uw riolering eruitziet.

Rookdetectie

Een ander hulpmiddel dat onze vakkundige loodgieters tijden een riool inspectie inzetten, is rookdetectie. Heeft u last van een rioollucht in huis of een ander soort stankoverlast in uw woning? Dan weet u vast dat het lastig is om de oorzaak te achterhalen. Onze rookdetectie helpt daarbij. Met een rookgenerator wordt uw rioleringsstelsel gevuld met milieuvriendelijke rook. Komt er ergens rook tevoorschijn in uw woning? Dan weet onze loodgieter precies waar het probleem zit. Het mag namelijk bij een goed werkende riolering niet mogelijk zijn dat er ontluchting plaatsvindt. Het inzetten van rookdetectie tijdens een riool inspectie voorkomt dat zonder te veel overlast uw probleem kan worden verholpen.

 

Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit