Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark

Wc verstopt

Is uw wc verstopt? Wanneer uw wc niet goed doorspoelt, het water omhoog komt en u een vieze geur ruikt, wijst het op een verstopping. Een hardnekkig en vervelend probleem. Uiteraard wilt u dit in de toekomst liever zo veel mogelijk voorkomen. Zegwaard Rioolontstopping staat 7 dagen per week, 365 dagen per jaar voor u klaar!

Wc verstopt door alledaagse objecten

Een verstopte wc ontstaat door een opeenstapeling van objecten die niet geschikt zijn om in het toilet te gooien. Dit zijn bijvoorbeeld alledaagse zaken zoals vochtige (make-up) doekjes, tampons en maandverband of proppen wc-papier. Ook vetresten, etensresten of verfresten behoren tot deze categorie. U kunt een verstopping niet altijd voorkomen maar door deze objecten te vermijden in de wc, wordt de kans aanzienlijk kleiner. Voor het weggooien van afval kunt u een kleine prullenbak in de toiletruimte zetten. Naast dagelijkse zaken raakt de wc ook vaak verstopt door speelgoed van kinderen.

Tips voor het ontstoppen

Hieronder een aantal methoden om uw wc zelf te ontstoppen zonder beschadiging van de toiletpot en afvoer. 

Methode 1 – Ontstopper

Het is de meest bekende en makkelijke methode, de wc ontstopper. Vooraf dat u hiermee begint, dient u eerst het rubber vooraf flexibel te maken. Dit kunt u doen door de ontstopper onder warm water te houden. Plaats de ontstopper langzaam in het water en druk deze stevig op de opening. Trek de ontstopper vervolgens voorzichtig naar u toe als u zuigkracht voelt. Herhaal dit een aantal keer totdat het vuil of het voorwerp los komt.

Methode 2 – Soda en heet water 

Vul een emmer met heet water en voeg hier een pak huishoudsoda aan toe. Belangrijk: gebruik hierbij geen chemische middelen. Giet het mengsel beetje bij beetje in de wc. Laat het een nacht inwerken en spoel de wc daarna door.

Methode 3 – Afwasmiddel en heet water

Afwasmiddel bevat zeep en daarmee kunnen verstoppingen losweken. Pak een emmer, vul deze met een liter heet water. Voeg daar drie kneepjes afwasmiddel aan toe. Giet de oplossing in de wc en laat dit een hele nacht inwerken. Spoel hierna de wc door.

Helpen deze methoden niet of heeft u een vraag over uw verstopte wc? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen!

Voor al onze diensten bekijk onze website www.zegwaard.nl.

Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit