My Cart:

0 item(s) - € 0,00
You have no items in your shopping cart.

Vetputten

Wat is een vetput of vetputafscheider?

Vetafscheiders zijn bedoeld om vettige afvalstoffen te scheiden van de normale afvalproducten in rioleringswater. Deze vetputafscheiders zijn uiterst nuttig, aangezien overtollig dierlijk vet of olie zich kan afzetten in het rioleringsstelsel en de doorstroommogelijkheid van afvalwater belemmert. Uiteindelijk kan dit zelfs leiden tot verstopping van uw riolering. Vetafscheiders zijn verplicht bij keukens voor bedrijfsmatige bereiding van warme spijzen zoals bij hotels, restaurants, bedrijfskantines, bejaardencentra, ziekenhuizen en dergelijke. Ook dienen vetputten en vetafscheiders te worden gebruikt bij bedrijven waar plantaardige en/of dierlijke vetten vrijkomen in de afvalwaterstroom, zoals slagerijen, visverwerkers en bakkerijen. Deze regelgeving bestaat puur om het openbare riool te beschermen tegen afzetting van gestold vet en uiteindelijke verstopping tegen te gaan.Hoe leegt en onderhoudt u uw vetput?

Als u een vetput bezit, heeft u een verplichting om deze te gebruiken en periodiek te (laten) legen. Vaak is dit geregeld in de milieuvergunning. Een overvolle vetafscheider en/of verstopte aan- of afvoerleiding veroorzaakt water- en stankoverlast doordat afvalproducten niet meer goed kunnen doorstromen.

Daarom is het belangrijk om periodiek onderhoud aan uw vetafscheider te laten verrichten door een gerenommeerd bedrijf als Zegwaard en hiermee problemen te voorkomen. Ook dient het leidingsstelsel rondom uw vetafscheider gecontroleerd te worden. Hiermee voorkomt u dat u en uw klanten voor onaangename verrassingen komen te staan.Wat kunt u van Zegwaard Rioolontstopping verwachten?

Het professionele team van Zegwaard Rioolontstopping heeft geavanceerd materiaal tot zijn beschikking om uw vetafscheider en het omringende leidingsstelsel vakkundig te reinigen. Wij hebben diverse hogedrukwagens en vacuümzuigauto’s om uw vetafscheider te legen en te reinigen. Hierdoor wordt een langere levensduur van uw afscheider gegarandeerd.
Ook kunnen wij voor u berekenen hoe groot een nieuwe vetafscheider zou moeten zijn om een goede doorstroomsnelheid te garanderen. In overleg met u kunnen wij uw vetafscheider vernieuwen. Natuurlijk houden wij ons hierbij aan de geldende NEN-normering.

Wij bieden u het beste onderhoud tegen een aantrekkelijke prijs.
Mocht u vragen hebben over de bovenstaande informatie, belt u ons gerust voor telefonisch advies op 015 - 262 61 61.

Meer uitgebreide informatie vindt u op: www.vetputten.nlMet vetputten en vetafscheiders weten wij wel raad.

U HEEFT NÚ EEN PROBLEEM, DUS U WILT DAT HET NÚ WORDT OPGELOST.