My Cart:

0 item(s) - € 0,00
You have no items in your shopping cart.

Repareren

Is uw riool kapot?

Een kapot riool is een vervelende gebeurtenis. Dit betekent dat er problemen zijn met de doorstroom van het afvalwater naar de hoofdriolering. Hierdoor kan de riolering verstopt raken of breken. Dit kan vervolgens veel overlast veroorzaken in uw woning.Wat zijn de oorzaken van een kapot riool?

Een kapotte riolering kan verschillende oorzaken hebben.
Eén van de oorzaken is het type materiaal waarvan de riolering gemaakt is. Oudere rioleringsbuizen zijn gemaakt van gresbuis en andere steenachtige materialen. Deze zijn zeer breukgevoelig en kunnen vaker tot problemen als een rioolbreuk leiden. Dit wil echter niet zeggen dat alle oude rioolbuizen slecht zijn, wij komen namelijk nog steeds rioolbuizen tegen die uitstekend functioneren na jarenlange trouwe dienst. Nieuwe pvc-buizen zijn beter bestand tegen een rioolbreuk.

Door een verzakking kan echter nog steeds een kapotte riolering ontstaan, ook bij de nieuwere pcv-buizen. Op de breukvlakken van deze verzakking kan namelijk de riolering inscheuren en hieraan kan afval, zoals wc-papier, blijven hangen. Hierdoor kan na verloop van tijd een verstopping ontstaan. Ook kan het zand rond een gescheurde rioolbuis wegspoelen, waardoor in het uiterste geval de bestrating kan verzakken.

Een ander veelvoorkomend probleem is de wortelgroei van omliggende bomen. De wortels van deze bomen kunnen namelijk op de lange termijn in uw riool gaan groeien, waar ze een verstopping kunnen veroorzaken. Als tijdelijke oplossing kunnen wij door middel van hoge druk apparatuur de wortels proberen te verwijderen. Mocht dit niet afdoende zijn dan kunnen wij ook gebruik maken van een aantal speciale wortelfreeskoppen op onze gespecialiseerde apparatuur. Hiermee kunnen wij zowel beginnende als gevorderde wortelgroei weghalen.
Helaas is dit slechts een tijdelijke oplossing, puur omdat de wortels opnieuw kunnen gaan groeien en wederom een verstopping kunnen veroorzaken. De uiteindelijke oplossing bestaat uit het vervangen van het riool.Waar richt Zegwaard Rioolontstopping zich op?

Dagelijks repareren wij ondergrondse gebroken of gescheurde rioolleidingen. Door camera-inspectie en of rookdetectie kunnen wij het probleem makkelijk en snel opsporen. Dit stelt ons team in staat om u direct een heldere, op maat gemaakt, offerte aan te bieden. Hierdoor komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!
De huidige technieken en ontwikkelingen rondom rioolproblematiek veranderen continu. Elk rioolprobleem en de daaraan gekoppelde rioolreparatie is uniek. Dit vergt van onze medewerkers dat ze op de hoogte blijven van de nieuwste methoden en technieken. Om dit te realiseren worden onze medewerkers regelmatig bijgeschoold.
Hierdoor kunnen wij uw rioolproblemen altijd vakkundig en efficiënt repareren zodat u nooit te veel betaalt!

Mocht u vragen hebben over bovenstaande informatie, belt u ons gerust voor telefonisch advies op 015 - 262 61 61. U kunt altijd vrijblijvend een offerte aanvragen.Met alle kapotte riolering weten wij wel raad.

U HEEFT NÚ EEN PROBLEEM, DUS U WILT DAT HET NÚ WORDT OPGELOST.