My Cart:

0 item(s) - € 0,00
You have no items in your shopping cart.

Ontluchting riool

Wat is rioolontluchting?

Uw riool is bedoeld om (afval)water op een snelle en efficiënte manier af te voeren. Om water af te voeren binnen te riolering is lucht nodig. Deze lucht wordt onttrokken aan de beluchting van uw rioleringsstelsel. Deze beluchting reikt in de meeste woningen tot aan het dak. Zonder ontluchtingspijp wordt de lucht vaak onttrokken aan een wasbak of wasmachine. De lucht die vrijkomt bij het verplaatsen van het afvalwater komt dan vrij uit deze afvoeropeningen. Dit maakt een borrelend geluid en gaat vaak gepaard met stank.

Het ontbreken of disfunctioneren van een ontluchtingspijp komt vaak voor bij verbouwingen, doordat bijvoorbeeld een afvoer is aangesloten op de beluchting. Hierdoor kan de ontluchtingspijp niet meer functioneren. Ook komt het wel eens voor dat een dikke ontluchtingspijp is vervangen door een kleinere, vaak uit onbegrip voor de functie van de ontluchtingspijp. Ook kan de beluchting verstopt raken voor bijvoorbeeld een vogelnest op het uiteinde van de pijp op het dak.

Bij dreigende rioolverstopping kunnen borrelende geluiden ontstaan uit de afvoer. Iedere waterlozing zorgt namelijk voor luchtverplaatsing, wat de borrelende geluiden kan veroorzaken.Wat kan Zegwaard Rioolontstopping voor u betekenen?

Het team van Zegwaard Rioolontstopping kan altijd snel inzicht krijgen in waar het probleem met de beluchting zich precies bevindt. Daarna wordt in overleg met u bepaald welke oplossingen mogelijk zijn. Op deze manier kan snel aan de reparatie worden begonnen om het probleem te verhelpen.
Voor een oplossing op maat bent u bij Zegwaard Rioolontstopping altijd aan het juiste adres. Wij bieden u een helder en duidelijk plan van aanpak om deze problemen structureel op te lossen.

Mocht u vragen hebben over bovenstaande informatie, belt u ons gerust voor telefonisch advies op 015 - 262 61 61.Met ieder ontluchtingsprobleem van uw riool weten wij wel raad.

U HEEFT NÚ EEN PROBLEEM, DUS U WILT DAT HET NÚ WORDT OPGELOST.