My Cart:

0 item(s) - € 0,00
You have no items in your shopping cart.

Olieafscheiders

Wat is een olieafscheider?

Olie is een ongewenste stof in het afvalwater. Om de hoeveelheid olie die het openbare riool bereikt te verminderen, worden vaak olieafscheiders ingezet. Dit is vastgelegd in een aantal besluiten en vergunningen van de gemeente, gericht op het beperken van de lozing van olie in het oppervlaktewater.
Olieafscheiders worden meestal gebruikt in garages, pompstations en wasstraten, omdat hier afvalwater met olie en slib vrijkomt door het reparatie werkzaamheden en bij het wassen van auto's. Ook tijdens het tanken gebeurt het veelvuldig dat olie of benzine op de grond terecht komt. Om ervoor te zorgen dat het vrijgekomen afvalwater niet direct in het riool terecht komt, wordt hier gebruik gemaakt van een olieafscheider of slibvangput. Regelgeving omtrent de plaatsing en het onderhoud van olieafscheiders zijn vastgelegd in NEN 7089 normering.Hoe leegt en onderhoudt u olieafscheiders?

Om te garanderen dat uw olieafscheider goed blijft werken en hiermee de hoeveelheid olie die het openbare riool bereikt te verminderen, zijn er regels verbonden aan het reinigen en legen van uw olieafscheider. Elk bedrijf waar, wegens oliehoudend afvalwater en/of slib, een olieafscheider is geplaatst, is wettelijk verplicht deze periodiek te laten legen. Ook is vastgelegd dat dit alleen mag gebeuren door een gecertificeerd bedrijf, zoals Zegwaard Rioolontstopping.
Daarnaast is het belangrijk om preventief en periodiek onderhoud te laten verrichten aan uw olieafscheider en daartoe behorende leidingsstelsels. Hiermee voorkomt u dat u en uw klanten voor onaangename verrassingen komen te staan.Wat kan Zegwaard Rioolontstopping voor u betekenen?

Zegwaard Rioolontstopping is een deskundig en gecertificeerd bedrijf, mede op het gebied van olieafscheiders. Wij hebben alle benodigde vergunningen om uw olieafscheider op een vakkundige manier te kunnen legen, plaatsen en reinigen. Zegwaard zorgt er tevens voor dat de inhoud van de geleegde olieafscheider op milieuvriendelijke wijze wordt verwerkt. Ons team kan dit zowel periodiek door middel van een onderhoudscontact voor u uitvoeren, maar als u uw olieafscheider of slibvangput eenmalig wilt laten legen is dit ook geen enkel probleem. Bedrijven met een onderhoudscontact hebben echter wel voorrang als er dringende problemen zijn aan de olieafscheider.
Daarnaast kunnen de experts van Zegwaard Rioolontstopping u van uitstekend advies voorzien. Als u twijfelt over het functioneren of de grootte van uw olieafscheider, kunt u met uw vragen bij ons terecht. Wij kunnen ook desgevraagd de juiste inhoud en doorstroomsnelheid van een nieuwe olieafscheider berekenen en deze, na vooraf gemaakte afspraken, vernieuwen. Natuurlijk gaat dit geheel volgens de geldende NEN normering.

Wenst u meer informatie over preventief en periodiek onderhoud van uw olieafscheider? Belt u ons gerust voor telefonisch advies op 015 - 262 61 61. Wij bieden u het beste onderhoud tegen de beste prijs.

Meer uitgebreide informatie vindt u op: www.olieafscheiders.nlMet elke olieafscheider weten wij wel raad.

U HEEFT NÚ EEN PROBLEEM, DUS U WILT DAT HET NÚ WORDT OPGELOST.