Rioolontluchting

Wat is rioolontluchting?

Het riool is bedoeld om (afval)water op een snelle en efficiënte manier af te voeren. Hiervoor is lucht in de riolering nodig. Deze lucht wordt onttrokken aan de beluchting van uw rioleringsstelsel. Deze beluchting vindt u bij de meeste woningen op het dak. Bij gebrek aan een ontluchtingspijp gebeurt dit via de wasbak of wasmachine. De lucht die vrijkomt bij het verplaatsen van het afvalwater komt dan vrij uit deze afvoeropeningen. Dit maakt een borrelend geluid en gaat vaak gepaard met stank.
Het is belangrijk om te weten op welke manier uw riool ontlucht wordt zodat u niet per ongeluk, tijdens bijvoorbeeld een verbouwing, de ontluchtingspijp afsluit. Ook komt het wel eens voor dat een dikke ontluchtingspijp is vervangen door een kleinere waardoor er te weinig luchttoevoer is. De ontluchtingspijp kan ook verstopt raken door bijvoorbeeld een vogelnest op het uiteinde van de pijp op het dak.

Bij dreigende rioolverstopping kunnen borrelende geluiden ontstaan uit de afvoer. Iedere waterlozing zorgt namelijk voor luchtverplaatsing, wat de borrelende geluiden kan veroorzaken.

Heeft u problemen met de rioolontluchting?

Bij Zegwaard Rioolontstopping zijn wij gespecialiseerd in alle problemen omtrent het riool. Door gebruik te maken van geavanceerde technologie heeft het team van Zegwaard Rioolontstopping altijd snel inzicht in waar het probleem met de beluchting zich precies bevindt. Aan de hand van de oorzaak wordt een passende oplossing voorgesteld. Voor een oplossing op maat bent u bij Zegwaard Rioolontstopping altijd aan het juiste adres. Wij bieden u een helder en duidelijk plan van aanpak om deze problemen structureel op te lossen.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
015 262 61 61

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001