Riool reparatie

Wat zijn de oorzaken van een kapot riool?

Een kapot riool kan snel worden verholpen met een riool reparatie. Een kapotte riolering heeft oorzaken zoals:

  • Problemen met de doorstroom van het afvalwater. Hierdoor kan de riolering verstopt raken of zelfs breken.
  • Verouderde rioleringsbuizen. Oudere buizen zijn gemaakt van gresbuis en andere materialen. Deze zijn zeer gevoelig en kunnen snel tot problemen leiden. Dit wil echter niet zeggen dat alle oude rioolbuizen slecht functioneren. Wij komen nog steeds rioolbuizen tegen van uitstekende kwaliteit. Echter raden wij aan om een rioolrenovatie uit te voeren.
  • Rioolverzakking. Op de plaats van deze verzakking kan afval zoals wc papier blijven hangen. Hierdoor kan na verloop van tijd een verstopping ontstaan. In het ergste geval kan de riolering beschadigd raken. Ook kan het zand rond de beschadigde rioolbuis wegspoelen. De bestrating kan dan gaan verzakken.

Een ander veelvoorkomend probleem is de wortelgroei van omliggende bomen. De wortels groeien in het riool waarbij ze een verstopping veroorzaken. Als tijdelijke oplossing kunnen wij door middel van hogedruk apparatuur de wortels verwijderen.

Mocht dit niet voldoende zijn, dan kunnen wij ook gebruik maken van een aantal speciale koppen op onze apparatuur. Hiermee kunnen wij wortelgroei weghalen. Helaas is dit slechts een tijdelijke oplossing, puur omdat de wortels opnieuw kunnen gaan groeien. Dit kan een verstopping veroorzaken.

Wat houdt een riool reparatie bij Zegwaard Rioolontstopping in?

Dagelijks repareren onze deskundige loodgieters rioolleidingen. Door middel van een camera inspectie of rookdetectie kunnen wij de oorzaak van uw probleem snel opsporen. Hierna bieden wij u een volledige offerte aan. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan!

De huidige technieken en ontwikkelingen veranderen continu op het gebied van riolering. Elk probleem is immers uniek. Onze medewerkers zijn op de hoogte van de nieuwste methoden door middel van bijscholing. Hierdoor kunnen wij uw rioolproblemen altijd vakkundig en efficiënt verhelpen. U betaalt dus nooit te veel!

Voor al onze diensten bekijk onze website www.zegwaard.nl. Riool reparatie.

Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark
Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit