My Cart:

0 item(s) - € 0,00
You have no items in your shopping cart.

Horecabedrijven

Wat is belangrijk voor de riolering van horecabedrijven?

Horecabedrijven hebben een aantal specifieke kenmerken en verplichtingen als het op de riolering aankomt. Zo wordt er in het algemeen meer plantaardige of dierlijke oliën en vetten geloosd dan in een doorsnee huishouden. Hierdoor is het gebruik van vetafscheiders en slibvangputten verplicht gesteld in bedrijven met keukens voor bedrijfsmatige bereiding van warme spijzen zoals hotels, restaurants, bedrijfskantines, ziekenhuizen en dergelijke.

Het installeren van een vetafscheider is een goede methode om vettige afvalstoffen te scheiden van de normale afvalproducten, voordat het afvalwater het openbare rioleringswater bereikt. Dit voorkomt aantasting en uiteindelijke verstopping van de riolering. Bovendien kunnen vetzuren het riool aantasten, waardoor de levensduur hiervan aanzienlijk wordt verkort. Met het plaatsen van een goed gedimensioneerde en goed onderhouden combinatie van vetafscheider met slibvangput kunnen deze problemen worden voorkomen.Hoe leegt en onderhoudt u uw vetput?

Als u een vetput bezit, heeft u een verplichting deze te gebruiken en periodiek te legen. Vaak is dit geregeld in de milieuvergunning. Een overvolle vetafscheider en/of verstopte aan- of afvoerleiding veroorzaakt water- en stankoverlast doordat afvalproducten niet meer goed kunnen doorstromen.

Daarom is het belangrijk periodiek onderhoud aan uw vetafscheider te laten verrichten en hiermee problemen te voorkomen. Ook dient het leidingsstelsel rondom uw vetafscheider gecontroleerd te worden. Hiermee voorkomt u dat u en uw klanten voor onaangename verrassingen komen te staan.Wat kunt u van Zegwaard Rioolontstopping verwachten?

Het professionele team van Zegwaard Rioolontstopping heeft geavanceerd materiaal tot zijn beschikking om uw vetafscheider en het omringende leidingsstelsel vakkundig te reinigen. Wij hebben diverse hogedrukwagens en vacuümzuigauto’s om uw vetafscheider te legen en te reinigen. Hierdoor wordt een langere levensduur van uw afscheider gegarandeerd.
Ook kunnen wij voor u berekenen hoe groot een nieuwe vetafscheider zou moeten zijn om een goede doorstroomsnelheid te garanderen. In overleg met u kunnen wij uw vetafscheider vernieuwen. Natuurlijk houden wij ons hierbij aan de geldende NEN-normering.

Mocht u twijfelen of vragen hebben over de aanschaf of het onderhoud van uw vetput of vetafscheider, belt u ons gerust voor telefonisch advies op 015 - 262 61 61.Met vetputten en vetafscheiders weten wij wel raad.

U HEEFT NÚ EEN PROBLEEM, DUS U WILT DAT HET NÚ WORDT OPGELOST.