Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nú voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

 • Actief in Zuid-Holland
 • 24/7 bereikbaar
 • Professioneel
 • Groot wagenpark

Het belang van preventief rioolonderhoud

Bij Zegwaard Rioolontstopping weten we als geen ander hoe vervelend en kostbaar rioolproblemen kunnen zijn. Hoewel veel mensen pas actie ondernemen wanneer er daadwerkelijk een verstopping is, kan preventief rioolonderhoud veel problemen voorkomen en de levensduur van uw rioleringssysteem verlengen. In deze blog bespreken we waarom preventief onderhoud zo belangrijk is en hoe wij u daarbij kunnen helpen.

Voorkomen is beter dan genezen

Een verstopt riool kan veel overlast veroorzaken, van slechte afvoer en stank tot overstromingen en schade aan uw eigendommen. Preventief rioolonderhoud helpt deze problemen te voorkomen door vroegtijdig vuil en blokkades te verwijderen voordat ze ernstige verstoppingen kunnen veroorzaken. Dit bespaart u niet alleen geld, maar ook veel ongemak.

Wat houdt preventief rioolonderhoud in?

Preventief onderhoud omvat verschillende diensten die zijn ontworpen om uw rioleringssysteem in topconditie te houden:

 1. Periodieke inspecties: Onze specialisten inspecteren uw riool met behulp van geavanceerde camerasystemen om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen.
 2. Reiniging: We gebruiken hogedrukreinigers om vuil, vet en andere obstakels uit uw leidingen te verwijderen.
 3. Onderhoud van dakgoten: Dakgoten spelen een cruciale rol in het voorkomen van waterschade. Regelmatige reiniging en inspectie zorgen ervoor dat ze goed functioneren.
 4. Vetafscheiders: Voor horecagelegenheden en andere bedrijven met vetafscheiders bieden we regelmatige reiniging en onderhoud om verstoppingen te voorkomen.

Voordelen van preventief onderhoud

 1. Kostenbesparing: Door regelmatig onderhoud te laten uitvoeren, voorkomt u dure noodreparaties en schade aan uw eigendommen.
 2. Langere Levensduur: Goed onderhouden rioleringen gaan langer mee, wat op de lange termijn kosten bespaart.
 3. Minder Overlast: Regelmatig onderhoud vermindert de kans op verstoppingen en de bijbehorende overlast.
 4. Milieuvriendelijk: Het onderhouden van uw riool en vetafscheiders voorkomt dat schadelijke stoffen in het milieu terechtkomen.

Waarom kiezen voor Zegwaard Rioolontstopping?

Bij Zegwaard Rioolontstopping staan we bekend om onze snelle en efficiënte service. Ons team van vakkundige loodgieters is 24/7 beschikbaar om u te helpen, of het nu gaat om een noodsituatie of preventief onderhoud. We maken gebruik van de nieuwste technologieën en methoden om ervoor te zorgen dat uw rioleringssysteem optimaal blijft functioneren.

Plan vandaag nog uw preventief onderhoud in

Wacht niet tot het te laat is! Neem contact op met Zegwaard Rioolontstopping voor een vrijblijvende inspectie en ontdek hoe wij u kunnen helpen met preventief rioolonderhoud via 015 – 262 61 61.

Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit