Heeft u een verstopping?
Wij lossen het nĂș voor u op.

Vestiging Delft
Plan direct uw afspraak

  • Actief in Zuid-Holland
  • 24/7 bereikbaar
  • Professioneel
  • Groot wagenpark

Alles wat u moet weten over Olieafscheiders

Een olieafscheider is een essentieel onderdeel voor bedrijven in de automotive en petrochemische industrie. Deze installatie is wettelijk verplicht en speelt een cruciale rol in het scheiden van olie, slib en andere gevaarlijke stoffen uit afvalwater. In deze blog bespreken we de belangrijkste aspecten van olieafscheiders, inclusief de plaatsing, het legen, en het onderhoud.

Wat is een olieafscheider?

Een olieafscheider, ook wel OBAS (Olie- en Benzineafscheider) genoemd, is een installatie die voorkomt dat gevaarlijke stoffen zoals olie en slib het riool of oppervlaktewater bereiken. Dit is vooral belangrijk voor bedrijven zoals benzinestations, autospuiterijen, garages en wasstraten, waar deze stoffen vaak vrijkomen tijdens werkzaamheden.

Plaatsen van een olieafscheider

Voor veel bedrijven is het verplicht om een olieafscheider te hebben. Bij Zegwaard Rioolontstopping zorgen wij voor een professionele plaatsing van deze installaties. Voorafgaand aan de plaatsing maken we een uitgebreide capaciteitsberekening om te bepalen welke afscheider het beste bij uw bedrijf past. Onze vakkundige medewerkers beschikken over de nodige certificaten en ervaring om ervoor te zorgen dat de installatie aan alle wettelijke normen voldoet, zoals de NEN-EN 858-1 en 858-2 normen.

Het legen van een olieafscheider

Het regelmatig legen en reinigen van uw olieafscheider is cruciaal voor een effectieve werking en een langere levensduur. Een olieafscheider moet worden geleegd wanneer 50% van het slibvolume en/of 80% van het olie-opvangvolume is bereikt. Bij Zegwaard Rioolontstopping voeren we deze werkzaamheden uit met geavanceerde apparatuur en expertise om verstoppingen te voorkomen en de levensduur van uw installatie te verlengen.

Reparatie van olieafscheiders

Wanneer uw olieafscheider niet goed functioneert, is snelle actie noodzakelijk om verdere schade te voorkomen. Onze specialisten stellen een op maat gemaakt reparatieplan op en gebruiken technieken zoals kunststoflassen om sloopwerkzaamheden te vermijden en de afscheider direct ter plaatse te repareren. Ons uitgebreide wagenpark en geavanceerde werkmateriaal maken ons voorbereid op elke klus, hoe groot of complex ook.

Preventief onderhoud

Om problemen en hoge kosten te voorkomen, is preventief onderhoud van uw olieafscheider essentieel. Dit omvat regelmatige inspecties en reiniging van het leidingwerk. Bij Zegwaard bieden we onderhoudscontracten aan waarbij we periodiek contact opnemen om onderhoud in te plannen. Zo bent u altijd verzekerd van een goed functionerende olieafscheider en voldoet u aan alle wettelijke richtlijnen.

Wet- en regelgeving

Het plaatsen en onderhouden van een olieafscheider moet voldoen aan strenge wet- en regelgeving om milieuschade en aantasting van het riool te voorkomen. Bij Zegwaard zijn we volledig op de hoogte van de huidige wet- en regelgeving en kunnen we u deskundig advies geven over de beste installatie voor uw situatie.

Conclusie

Een goed functionerende olieafscheider is van vitaal belang voor bedrijven die werken met oliehoudend afvalwater. Bij Zegwaard Rioolontstopping bieden we complete oplossingen van plaatsing tot onderhoud en reparatie, uitgevoerd door gecertificeerde professionals met jarenlange ervaring. Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies of een inspectie van uw olieafscheider.

Zegwaard ISO 9007 ISO 14001 vca-logo-rgb-wit-277x300-wit SCL-trede-2-wit