My Cart:

0 item(s) - € 0,00
You have no items in your shopping cart.

Afvoer ontstoppen

Heeft u last van een verstopte afvoer van badkamer, wasmachine, keuken of toilet?

Elke afvoer in uw huis kan uiteindelijk verstopt raken. Dit kan meerdere oorzaken hebben en is vaak niet door uw directe toedoen. De afvoer van uw gootsteen in de keuken kan bijvoorbeeld verstopt raken door het ophopen van etens- en vetresten. Dit is een proces dat langzaam plaatsvindt en uiteindelijk tot een verstopte afvoer kan leiden. Ook de zeepresten in uw badkamer kunnen op de langere termijn de afvoer doen verstoppen. In het toilet is vaak overmatig gebruik van wc-papier of een stortbak die niet helemaal volloopt de boosdoener. Ook kan een verouderd leidingenstelsel uiteindelijk voor overlast zorgen. Dit komt vaak omdat de hoeveelheid afvalwater is toegenomen, waardoor niet alles meer goed kan worden afgevoerd.

Waar de afvoer dan ook van verstopt raakt, het zorgt vaak voor veel overlast en ergernis. Gelukkig hoeft dit geen langdurig probleem te zijn. Zegwaard Rioolontstopping weet namelijk met iedere verstopte afvoer raad. Voor advies of hulp kunt u ons de hele week telefonisch bereiken op ons gratis nummer 015 - 262 61 61.Wilt u zelf uw afvoer ontstoppen?

Als u zelf wilt proberen problemen aan uw afvoer te verhelpen, hebben wij hieronder wat informatie voor u op een rijtje gezet.
Het eerste beeld wat waarschijnlijk bij u opkomt bij een verstopte afvoer is een ouderwetse gootsteenontstopper. Dit wordt ook wel een plopper genoemd. U kunt de gootsteenontstopper op de verstopte afvoer plaatsen en deze op en neer bewegen. Hierdoor ontstaat een zuigende kracht in de leiding waardoor het vuil loskomt. Dit is een makkelijke manier om zelf te proberen uw afvoer te ontstoppen.

Mocht de plopper geen uitkomst bieden, dan zijn er nog een aantal andere mogelijkheden om zelf uw afvoer te ontstoppen.
- Een handje soda oplossen in 3 liter kokend water en dat in afvoer gieten.
- Een handje soda en wat azijn rechtstreeks in de afvoer doen, deze afsluiten en na enkele minuten doorspoelen met heet water.
- Bij een vettige verstopping werkt koffiedik uitstekend. Koffiedik maakt vet namelijk weer vloeibaar en werkt hierdoor als een uitstekende ontstopper.
- Vloeibare chemische ontstopper* uit uw supermarkt.
- Met een ontstoppingsveer kunt u hardnekkiger vuil vaak verwijderen. Deze zijn in iedere ijzerhandel te verkrijgen.

LET OP! Een chemische gootsteenontstopper kan gebaseerd zijn op loog of op zwavelzuur. Wij raden u aan dit niet door elkaar te gebruiken. De chemische werking van deze middelen heft elkaar namelijk op waardoor het geen effect op uw verstopping heeft. Bovendien kunnen zuren (zwavelzuur) en basen (loog) zeer heftig met elkaar reageren. Hierdoor kan er bijtende vloeistof uit uw afvoer spatten.Wilt u uw afvoer laten ontstoppen of reinigen?

Heeft u alle mogelijkheden om uw afvoer te ontstoppen zelf al geprobeerd, maar hebben deze niet tot resultaat geleid? Neem contact op met Zegwaard Rioolontstopping. Onze vakkundige loodgieters kunnen uw verstopte afvoer verhelpen. Wij hebben professionele apparatuur tot onze beschikking waarmee we ieder probleem in uw afvoer kunnen traceren en u altijd een gepaste oplossing kunnen bieden om uw afvoer te ontstoppen.En als u een probleem hebt met fondsen, dan bieden wij u het programma "кредит 24" waar u zonder enige beperking online tegoeden kunt opnemenMet ieder afvoerprobleem weten wij wel raad.


*Lees voor het gebruik van het ontstoppingsmiddel altijd eerst goed de bijsluiter of het etiket! Gebruik het middel alleen als duidelijk wordt aangegeven dat het geschikt is voor het ontstoppen van uw afvoer. Ontstoppingsmiddelen kunnen erg agressief zijn, pas dus goed op voor welke materialen het geschikt is.U HEEFT NÚ EEN PROBLEEM, DUS U WILT DAT HET NÚ WORDT OPGELOST.